ולנטין סרוב, גלריה טרטייקוב, מוסקבה

 

ולנטין סרוב, מראה בגלריה טרטייקוב, מוסקבה

ולנטין סרוב, מראה בגלריה טרטייקוב, מוסקבה  

ולנטין סרוב, נערה עם אפרסקים, 1887, גלריה טרטייקוב

ולנטין סרוב, נערה עם אפרסקים, 1887, גלריה טרטייקוב                                                                     

ולנטין סרוב, דיוקן אידה רובינשטיין, 1910, המוזיאון הרוסי, סט. פיטרסבורג

ולנטין סרוב, דיוקן אידה רובינשטיין, 1910, המוזיאון הרוסי, סט. פיטרסבורג

http://www.valentin-aleksandrovich-serov.org/the-complete-works.html

גלריה טרטייקוב מציגה מעל 250 יצירות של האמן הרוסי הנערץ ולנטין סרוב (1865-1911), בתערוכת רטרוספקטיבה המוקדשת ליום הולדתו (לפני 150 שנה).

תערוכה זו היא אחד מהפרויקטים החשובים ביותר במוסקבה בשנה זו, והיא לוותה בפרסומת הווידיאו הראשונה שהמוזיאון ערך.  בקליפ, מוצג אחד מהפורטרטים הידועים ביותר של סרוב –ציור המציג את ורה ממונטובה, 1887, וידוע בשם "נערה עם אפרסקים" . פורטרט זה נכלל בתערוכה יחד עם יצירות מ-25 מוזיאונים רוסיים, תשעה אוספים פרטיים וחמישה מוזיאונים זרים, כולל מוזיאון האורסיי בפריס.

ביצירותיו, סרוב איחד ריאליזם רוסי עם מסורות ציור מערב אירופאי, וחדשנות שהיתה אופיינית בשלהי המאה ה-19. סרוב היה אחד מחלוצי הציור הרוסי החדש בשלהי המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. התערוכה חוקרת לראשונה את כל התמות ביצירותיו של סרוב, ובנוסף לפורטרטים הידועים שלו – כולל אלה של משפחת הצארים הרוסיים רומנוב , מוצגות עבודות מוכרות פחות:  ציורי הנוף שלו, איורי ספרים ועבודות שביצע לתיאטרון.

התצוגה מחולקת לשני חלקים ומתפרסת על פני שלוש קומות. התערוכה מתחילה בעולם הציור של סרוב וממשיכה לעבודות הרישום שלו, שאינן מוכרות במיוחד לציבור בכללותו.

המפגש בין הציורים של סרוב והרישומים שלו הינו מה ש-Irina Shumanova, אוצרת מחלקת הרישומים וההדפסים במאות ה-18-20 בגלריה טרטייקוב, מכנה "הפרובוקציה" העיקרית של התערוכה, המאלצת את הצופים לשקול מה הם יודעים אודות האמן.

גולת הכותרת של הצייר שעבד כעשרים שנה בקירוב הינו הפורטרט של אידה רובינשטיין, רקדנית בלט רוסיה ושחקנית, שהובא מהמוזיאון הרוסי בסט. פטרסבורג. הציור היה במרכזה של שערורייה בתחילת המאה ה-20, כשמבקרי אמנות  הוכיחו את סרוב על שצייר את הבלרינה עירומה ועל הצגתה באופן מודרניסטי מדי.

"יש סיבה טובה לסיום התערוכה בפורטרט של רובינשטיין", אמרה Shumanova. "הוא נוצר בטכניקה ציורית, והינו קומבינציה של שני המקורות ביצירתו של סרוב. יש בו איחוד של כל ההתפתחויות הדרמטורגיות שבתערוכה – פורטרטים רשמיים, פורטרטים של תיאטרליים, ציור מהחיים ומן העת העתיקה. זהו התיאטרון של סרוב, המפתח לתערוכה.

Motyakina, E. (2015, October ). Re: Serov's Theater: The New Tretyakov Gallery Explores the Russian Painter's World. Retrieved from http://www.themoscowtimes.com/arts_n_ideas/article/serovs-theater-the-new-tretyakov-gallery-explores-the-russian-painters-world/537915.html

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s