הציור, "מגדלנה באקסטזה" של קרווגיו, אשר התגלה מחדש באוסף פרטי, 2014, הינו אחד מ-11 יצירות של קרווג'יו בתערוכה Caravaggio and His Time: Friends, Rivals and Enemies, שנפתחה במוזיאון הלאומי לאמנות מערבית בטוקיו ב-1 במרץ 2016 ותמשך עד 12 ביוני, 2016. התערוכה כוללת 40 ציורים משל אמנים אחרים אשר הושפעו מקרווג'יו.
מינה גרגורי, המומחית לציורי קרווג'יו ונשיאת הקרן לתולדות האמנות על שם רוברטו לונגי, פירנצה, אומרת שהמקור ליצירתו "מגדלנה באקסטזה" התגלה סוף סוף באוסף פרטי באירופה. גרגורי אמרה בראיון מביתה בפירנצה "ידעתי שזהו המקור ברגע שראיתי את הציור"; ציור זה מ-1606, הועתק כשמונה פעמים. לבקשת המשפחה לא מוזכר מקום אחזקתו של הציור. הציור מתייחס לאגדה שעל פיה מריה מגדלנה שחיה כנזירה במערה בדרום צרפת קרוב לאקס אן פרובנס לאחר מותו של ישו, חוותה שבע פעמים ביום "אקסטזות שמימיות"
גרגורי מספרת שההתרשמות הראשונית שלה קיבלה אישוש כשבחנה מקרוב את הצבעים ואת האור הנופל על ידיה ופניה של מריה מגדלנה, כשם שאת קפלי הבגד. אך היו רמזים חשובים אחרים: על הקנבס הוטבעה חותמת שעווה מהוותיקן האופיינית לחותמות בהן השתמשו רק במאה ה-17, והערה בכתב יד על אחורי הציור בה מצוין "שהמגדלנה השרועה של קרווג'יו היתה ב-Chiaia, נפולי, ועומדת להישלח לקרדינל בורגזה". גילוי היצירה מוסיף למסתורין שמאחורי ציור זה שנעשה בחודשים שלאחר בריחתו של קרווג'יו מרומא לאחר מות יריבו ב-1606, בעודו מוצא מסתור בבית משפחת קולונה רבת הכוח.
ב-1994 התגלה רמז אחר בארכיון הסודי של הוותיקן: מכתב מהבישוף של קסרטה אל הקרדינל סקיפיו בורגזה בנפולי, ומיידע אותו על מותו של קרווג'יו ועל כך שהסירה בה הוא הפליג נשאה שלושה ציורים כולל סן ג'יובני (יוחנן הקדוש) והמגדלנה. הסברה היא שמשפחת קולונה, שגרה ברובע Chiaia המוזכר בהערה שמאחורי הציור, היתה הבעלים של יצירות האמנות. מאמינים שהציור בו מתואר סן ג'יובני הגיע לידי קרדינל בורגזה והוצג בגלריה בורגזה ברומא.
"המגדלנה באקסטזה" נשארה מספר שנים בנפולי, בה הצייר הפלמי לואי פינסון יצר את ההעתק המתוארך שלו, כעת בתצוגה במוזיאון במרסיי. ואז משערים ש"המגדלנה באקסטזה" הגיעה לרומא, ובאופן מסתורי הגיעה לאוסף פרטי של משפחה.