הפיאסטה של האפיפניה[1] או שלושת המלכים נחגגה באופן מסורתי בארצות השפלה ב-6 בינואר עם ארוחה שבה חברים וקרובים חברו לאכול, לשתות ולעלוז. שיאו של הערב היה הרגע שבו נבחר מלך השולט על החגיגה. בקבלו את התפקיד הוא ממנה חברים ארעים של חצרו, כולל בדחן. אזי הוא מרים את כוסו ושותה בעוד שכל החבורה צועקת "המלך שותה!"
מסביב לחדר מצויות מספר דמויות המתבוננות במלך בשלל הבעות: האישה הצעירה מימין ודמות האישה המבוגרת שלצידה שמבטן משתומם והתינוקת שלצדן; הילד פעור הפה לצדו של המלך; הבדחן אשר מבטו מופנה (אלינו הצופים?) בעודו מצביע על כוס המשקה של המלך כמדגיש את חשיבות המטלה והרגע שלפנינו. מאחורי המלך אישה זקנה כורעת לפני אש בוערת אופה פנקייק, מעדן מסורתי לפיאסטה זו. ברקע, אישה המחזיקה פמוט ואיש הנושא סל ומוצג במדרגות בצד ימין למעלה מביאים אף הם אוכל לחגיגה.
ברגע חגיגי זה מוטמע אלמנט מוסרי. נבחר באופן מקרי בשל מציאת אפון בעוגה מיוחדת שנאפתה במיוחד למטרה זו, ובחירה זו הינה בעל משמעות של בחירה לזמן קצר. מעבר לכך אקט השתייה והשולחן שמן הסתם היה עמוס במטעמים, וכעת המפה הוסטה קמעה, מדגישים את מימד הווניטס (הבלות החיים אשר הודגשה בציורי הג'נר בהולנד בשלהי המאה ה-16 ובמאה ה-17).
https://www.wikiart.org/en/gabriel-metsu/the-feast-of-the-bean-king-1655
[1] חג ההתגלות או בשמו הלועזי, חג האפיפניה (=התגלות ביוונית) מסמל שני אירועים נוצריים חשובים בחייו של ישוע מנצרת – האחד, ביקורם של 3 החכמים שביקרו בבית לחם במהלך הולדתו של ישוע והכירו בהתגלותו של המשיח והשני, הנחגג בנהר הירדן, יום הטבלתו של ישוע בידי יוחנן המטביל
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%92_%D7%94%D7%94%D7%AA%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%AA