

אניש קאפור, הינו הזוכה בפרס "בראשית" לשנה זו, על כך הכריזה קרן הפרס. הפרס השנתי המוכר גם בשם "נובל היהודי", ניתן לאדם שתרם תרומה משמעותית למדיניות והתרבות היהודית, והינו בסך מיליון דולר. קאפור שאמו הינה יהודייה, יצר יצירות ציבוריות מונומנטליות חשובות, אשר מאפיין בולט בחלק מהן הינו השתקפויות.
היצירה "שער העננים" הוצבה ב-15 במאי 2006 בפארק המילניום בשיקגו והפכה לסמל של העיר. בשנת 1999 נבחרה הצעתו של קאפור לפסל שעתיד היה להיות מוקם בפארק המילניום. בין ההצעות היתה גם זו של האמן ג'ף קונס. בין השנים 2002-2004 הוכנו לוחות הפלדה המרכיבים את הפסל באוקלנד שבקליפורניה, וההרכבה הסופית בוצעה בפארק המילניום בשיקגו.
בשנת 2005 התעוררה מחלוקת בנוגע לצילום מסחרי של יצירה זו, וזאת לאחר שנאסר על צלם מקצועי לצלם את הפסל, שכן בשל חוק זכויות היוצרים בארצות הברית נאסר צילום מסחרי של יצירות אמנות ציבוריות. פסל פופולרי הפך למוקד תיירותי מוביל, ולאחד האתרים המצולמים ביותר בעיר. ראש העיר שיקגו הכריז על התאריך ה-15 במאי 2006 – יום הצבת הפסל כ"יום שער העננים". נגן הג'אז ארברט דיוויס, אף כתב יצירה על שם הפסל.
פסל ידוע נוסף הוא "מראת השמיים" המוצב בשני מקומות שונים – בנוטינגהם, בריטניה, ובמנהטן, ניו יורק. תיאטרון נוטינגהם יזם את הצבת הפסל במימון הלוטו הלאומי בבריטניה. צורת הפסל שנעשה בפינלנד – מראה קעורה מפלדת אל חלד שקוטרה שישה מטר. משקל הפסל – עשרה טון. המראה פונה אל השמים ומשקפת אותם. הפסל הוצב באפריל 2001. הפסל השני בשם זה, שהינו גרסה מוגדלת של הפסל בנוטינגהם, הוצב במרכז רוקפלר, ניו יורק בספטמבר 2006. קוטרו של הפסל 10.6 מטר, גובהו כשלוש קומות, ומשקלו 23 טון. פסל זה המשקף גורדי השחקים של ניו יוק מטרתו כדברי קאפור "להוריד את השמיים אל הארץ".
במוזיאון ישראל, מוצב בחוץ פסלו של אניש קאפור "היפוך העולם, ירושלים", באשר לכפל המשמעות שבין קדושה לחולין, ובין גבוה לנמוך.
קאפור, אשר זכה בעבר בפרס טרנר הבריטי היוקרתי, שהה בצעירותו בארצנו, ולבסוף השתקע בבריטניה. לאחרונה היה אחראי לעבודה לזכר השואה בבית הכנסת היהודי הליברלי בלונדון; ובשנת 2015, במלאת 70 שנה לשחרור אושוויץ, קאפור תכנן סדרות של נרות זיכרון לזכר קורבנות השואה.
קאפור מסר שהוא יעביר את כספי הפרס לעזרה לפליטים הסוריים, ועל כך ידון בפירוט בחודש יוני.
Stan Polovets, יו"ר הקרן ומייסד שותף אמר בהודעתו: "אנו מעריצים במיוחד איך, בתקופה המאופיינת בציניות ואדישות, אניש ממשיך לפעול למען המקופחים – מאתגר את כונו לעשות יותר ולעזור בכל מקום בו אנו יכולים".

Greenberger, A. (2017, February 6). Re: Anish Kapoor Wins $1 M. Genesis Prize, Will Put Money Toward Helping Syrian Refugees. Retrieved from http://www.artnews.com/2017/02/06/anish-kapoor-wins-1-m-genesis-prize-plans-to-put-money-toward-helping-syrian-refugees/
http://anishkapoor.com/210/cloud-gate
http://www.nottinghamplayhouse.co.uk/about-us/sky-mirror/
https://www.publicartfund.org/view/exhibitions/5775_sky_mirror#&gid=1&pid=2