
עבודותיו של בנקסי היוצר המסתורי העוסקות בתמות של אהבה, מלחמה וקונפליקטים עולמיים, זוכות למחירים גבוהים במכירות הפומביות. בנקסי יוצר פרובוקציות כמו למשל בית המלון שהקים בסמוך לחומת ההפרדה הישראלית בבית לחם. Israeli security banners מאמר חדש שנכתב למגזין ניו יורק טיימס עוסק בסתירות בקריירה של בנקסי: אף שהוא יוצר מבוקש שיצירותיו זוכות לסכומי עתק ולתשומת לב של הציבור, מרבית עבודותיו אינן מקבלות הכרה מוסדית. מדוע?
בהקשר לפרנצ'סקו בונמי Francesco Bonami אוצר ומבקר שעזר לבחור עבודות לביאנלה של ויטני ב-2010 ומשמש כנהל של ה- Fondazione Sandretto Re Rebaudengo בטורינו, הסיבה לכך שאין עבודות של בנקסי באוספי קבע של מוזיאונים כמו המומה או הטייט בלונדון קשורה לסגנון העבודה של האמן. "אמנים גדולים, אני מאמין, ממציאים שפה ודקדוק", אמר בונמי לטיימס. "בנקסי לא". במקום זאת טוען בונמי, נראה שהסגנון של בנקסי שנראה כייחודי הומצא ופותח למעשה ע"י אמן גרפיטי צרפתי בשם Blek le Rat בעשור 1980.
מה שבונמי מציין כאן הוא שהעבודה של בנקסי אינו חדשנית והוא לא המציא דבר! ובמקום זאת פונה לכאורה לרדיקליות אף שלמעשה אינו עוסק בכך.
מכל מקום בנקסי מנפיק" דרמות כגון זו במכירה הפומבית בסותביס' self-shredding painting.
Holmes, H.(2020, February 5). Re: Banksy Is One of the Best Known Living Artists – Why Aren't Museums Buying?. Retrieved from https://observer.com/2020/02/banksy-museum-collection-legacy/?utm_campaign=daily&utm_content=2020-05-02-19365097&utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_term=channel-arts-distribution-new
שבוע טוב!
הקשר מעניין.
את מעלה מושגים מורכבים ביותר, כמו שפה, דקדוק, רדיקליות…. האם יש להם משמעות בתקופה פוסטמודרנית? תקשורת דיגיטלית?
אהבתיאהבתי