
LOVE, פסלו האייקוני של רוברט אינדיאנה Robert Indiana עומד במרכזה של מחלוקת משפטית שהחלה זמן קצר לפני מותו של האמן ב-2018.
הפסל עשוי מהאותיות LOVE שצבען אדום. אינדיאנה לא רשם זכויות יוצרים על העבודה, כך שנעשה שימוש מרובה ולעתים ללא בקרה באימג' שלו.
במאי שנה זו, הקרן לאמנות מורגן הגישה תביעה filed suit כנגד Jamie Thomas, המטפל בעיזבונו של האמן כשם שנגד Michael McKenzie, המייסד של חברת הפרסום American Image Art שבסיסה בניו יורק. התביעה טוענת שתומס הפעיל מניפולציות על אינדיאנה שיתיר למקנזי למכור עבודות שיוחסו בשגגה לאמן בסכום של כ-30 מילון דולר בסה"כ.
ב-23 באפריל, השנה, מקנזי הגיש תביעה נגדית המאשימה את הקרן לאמנות מורגן ב"אחת מהונאות האמנות הגדולות ביותר בהיסטוריה", על רישום "זכויות יוצרים", על העיצוב של LOVE, אף שלפי מקנזי העיצוב היה בנחלת הכלל מאז 1964.
במכתב שנשלח לשופט אנליסה טורס ושצוטט ב-The Art Newspaper, מקנזי טען שקרן האמנות מורגן זייפה טענה לזכויות יוצרים על יותר מ-1,000 פסלים, שערכם הכולל הינו "מעל 100 מיליון דולר, כשם שבמשוער מיליון דולר נלווים לאובייקטים הקשורים ל-LOVE, שמהווים רווח של 50 מילון דולר נוספים כתוצאה ממכירות. מקנזי גם מבקש לבטל את שני הסימנים המסחריים הקשורים לעיצוב ואת השעתוק של LOVE, בטענה שמאחר ואינדיאנה לא עיגן זאת הרי ש-LOVE הינו כעת "נחלת הכלל".
העיצוב שאינדיאנה יצר לראשונה ב-1964, זכה לפרסום נרחב בשנה שלאחר מכן, כששימש על כרטיס ברכה לחגים של המומה Museum of Modern Art . מקנזי טען שקרן מורגן זייפה רישום זכויות יוצרים ויצרה "תחרות לא הוגנת" עם סדרות אימג' האמנות HOPE, שנעשתה בשיתוף עם אינדיאנה ב-2008.
Justin, K. (2020, April 29). Re: Robert Indiana’s “LOVE” is at the center of a $150-million legal battle. Retrieved from https://www.artsy.net/news/artsy-editorial-robert-indianas-love-center-150-million-legal-battle