כניסה חופשית פתיחה: יום חמישי, 10.02.22, 18:30 | נעילה: 02.04.22
בבית הנסן עומדת לעלות התערוכה "עזרא אוריון, מרחב ממוסגר".
אוריון, אמן, משורר ופילוסוף, מחלוצי תנועת הפיסול הסביבתי בישראל, יצר במהלך השנים פסלים גדולי ממדים בארץ ובעולם – בשדה צין, בתל-חי, במצפה רמון, בעריף א-נקה בסיני, ובבקעת האנפורנה בנפאל. הרעיון היה ליצור מעין מקדש חילוני, אליו ניתן לעלות לרגל ולפגוש את הטבע במלוא עוצמתו ויפעתו.

אוריון יזם פרויקטים ושיתופי פעולה בין אמנים ובין גופים שונים על מנת לקדם את האמנות הסביבתית. הוא פיתוח פיסול "בין גלקטי" הרואה באנרגיה חומר פיסולי, ושיגר קרן לייזר אל החלל .
בתחילת שנות ה-80 של המאה הקודמות החל להתייחס אל הכוחות המעצבים את פני כדור הארץ כאל "פיסול טקטוני". פסלים סביבתיים שיצר כוונו אל קווי שבר גיאולוגיים.
בעבודותיו הוא הרבה לבחון את יחסי המרחב הטבעי והפיסול האנושי ופיתח מספר מניפסטים, ביניהם זה הרואה בטבע גורם מחולל ומניע ליצירה. על פי משנתו הפסל הוא – 'כן שיגור אל התודעה' – ותפקידו לפנות אל נפשו של האדם הצופה ולעורר מחשבות ורגשות המצויים אצלו. בנוסף, הטבע, שהוא מעין פסל הנוצר על ידי כוחות טבעיים, מחולל אף הוא תהליכים אלה אצל הצופה. על כן כל שעליו לעשות כאמן הוא להתבונן בטבע וליצור בו תוספת אשר תעצים את חווית הצפייה בו.

כאמני אדמה אחרים, אוריון פעל בטבע ובתוכו. התערוכה מציגה את הרעיונות שלו במרחב מוזיאלי. לתערוכה מצורפות עבודותיו של אברהם חי, צלם האמנות שהתלווה אל אוריון בעבודתו והנציח את נקודת מבטו כצופה, כך שמתאפשרת חזרה אל החוויה שאנו כצופיים חווים מול העבודות.
אירועים עתידיים במסגרת התערוכה:
16.02.22– השקת הספר 'עזרא אוריון – פסל בין גלקטי' העוסק במכלול יצירתו, כתביו ורעיונותיו של האמן במסגרת ערב פתיחת יריד IN PRINT לספרי אמנות בבית הנסן.
08.03.22 – ערב עיון בשיתוף מגזין 'ערב רב' בהובלת יונתן אמיר ובהשתתפות הדס קידר, יאיר ברק, מיכה אולמן, דליה מאירי, מיכה לוין ואלון אוריון.

תודה לעדה לחובר על הטקסט והדימויים
מעניין מאוד! תודה
אהבתיאהבתי