"מקבילים – צבעי מים וחפצים", תערוכה המוצגת ב"מכון המים – הגלריה העירונית" משלבת בין עולמות; חפצים ססגוניים המוצגים על גבי מתקן העץ במרכז, ומנגד ציורים בצבעי מים המוצגים על קירות הגלריה.


שִׁפעת החפצים (רדי מייד מטופל) מממקדת את עין הצופה, מפתה להתקרב, לגעת, לבדוק. צנצנות זכוכית, קופסאות פלסטיק צבועות ומעוטרות באבנים צבעוניות, עוגות ועדיים, חרוזים, פרחי בד, נייר עטיפה וסרטים, מדבקות בצבעי אדום שני, כחול עמוק, אך גם גוונים של צהוב, ורוד ותכלת ואחרים בעבודה שיש בה מן העמלנות. "כל פריט, קופסה וצנצנת, הם גיבורים דינמיים במסע השתנות, מוצבים על פי מקריות מתוכננת – לברוא פסק זמן חזותי, לשחרר דחפים בסיסיים, ליהנות מפרצי יצירה בלתי נדלית ולחבור לרוח המצאה משובב". (ד"ר דורית קדר, ציטוט מטקסט התערוכה).



על הקירות מוצגות עבודות הציור שממדיהן צנועים, מתכנסות אל עצמן. האמנית, טטיאנה טיז'ננקו, גדלה בעיר סנט פטרסבורג, רוסיה, אשר נופיה שימשו לה כמקור השראה. העיר השוכנת על שפת הים הבלטי, בשפך נהר הנייבה, משופעת בין השאר בגשרים; אלה מוצאים את מקומם בחלק מהעבודות. ויש ציורים שהמבט בהם מרוחק, ערטילאי, אל נוף שאינו מוגדר, ערפילים תולים בשמיים, ובאופק, מבצר עתיק, מנזר, בעבודת מכחול על גבול ההפשטה.

בציורים ניכרת היד המיומנת של האמנית אשר חולקת את זמנה בין רוסיה לישראל. בעלת תואר שני בתולדות האמנות, ועבדה בעבר במוזיאון ההיסטורי של לנינגרד ובמוזיאון המחקרי של האקדמיה ע"ש א.י. רפין.
טןב מאוד, כתבה על ציור עם מספר ציורים
אהבתיאהבתי