תערוכת האמנות הישראלית ה-23, שמצדיעה לאמנים ישראליים, תוקדש השנה להעלאה לסדר היום את נושא בריאות הנפש וההתמודדות עם מגבלה נפשית וטראומות בעקבות המלחמה
התערוכה תהיה פתוחה לקהל הרחב במוצ"ש 3.2.24 בין השעות: 19:00-22:00 ובימים ראשון – שני 4-5.2.24 בין השעות: 17:00-20:00 בבניין ההנהלה של בנק הפועלים ברחוב יהודה הלוי 63 ת"א. לפרטים מלאים באתר: https://www.artpoalim.co.il

בנק הפועלים, באמצעות קרן פועלים בקהילה במרכז לבנקאות חברתית, בחר ב-אנוש – העמותה הישראלית לבריאות הנפש אליה ייתרמו ההכנסות מהמכירות בתערוכה. אנוש היא הארגון המוביל והגדול בישראל המעניק שירותי מניעה, טיפול ושיקום פורצי דרך על פי תפיסה מקצועית מוכוונת טראומה והחלמה לאוכלוסייה הכללית, לאנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית ובני משפחותיהם ולבני נוער ולצעירים. העמותה פועלת בפריסה ארצית ומעניקה שירות לכ-16 אלף מתמודדים עם מגבלה נפשית ב-85 מרכזי פעילות ולאלפי בני משפחה.


כבר מיומה הראשון של המלחמה, אנוש פועלת במקומות רבים בהם נדרשת המומחיות שלה. כארגון הפרוס בכל רחבי הארץ וערוך לעבודה בחירום התאימה אנוש מיידית את עבודת הצוותים למתן מענים לאלפי המתמודדים ובני משפחותיהם במגזרים השונים והובילה מהלכים לקהל הרחב ולאוכלוסיות ממוקדות בהתמודדות עם טראומה כולל פוסט טראומה על רקע צבאי.

בתערוכה יוצגו כ-600 עבודות של אמנים מובילים בישראל לצד אמנים צעירים בתחילת דרכם על גבי שש הקומות של בניין ההנהלה של בנק הפועלים בתל אביב. כמו כן, התערוכה תארח השנה אמנים מיישובי הנגב המערבי שפונו מביתם בעקבות מלחמת 'חרבות ברזל'.

בין האמנים המובילים שייקחו חלק בתערוכה השנה: סיגלית לנדאו, מרים כבסה, יונתן אולמן, משה טרקה, זויה נאדי צ'רקסקי, שמעון פינטו, זיו קורן, אמיר טומשוב, יאנה סטופ, חן זיו, פיליפ רנצר, יוני גולד, מישל פלטניק ועוד.

לפרטים מלאים באתר: https://www.artpoalim.co.il
תערוכת אמנות ישראלית שבנק הפועלים מעניק לה חסות ומארח, זאת השנה ה-23, הפכה למסורת ובית לאמנים ישראליים צעירים בתחילת דרכם לצד אמנים מובילים, תוקדש השנה למען המתמודדים עם מגבלה נפשית וההתמודדות עם טראומות בעקבות המלחמה. התערוכה השנה נדחתה מהמועד הקבוע שלה בעקבות מלחמת 'חרבות ברזל'.

מאז הקורונה דרך הטראומות של מלחמת "חרבות ברזל", בריאות הנפש הפך לנושא בוער שמצריך טיפול יסודי ומתמשך. מחקרים מראים כי ישנה עליה משמעותית באנשים המצויים בדיכאון, ובהתפרצות מחלות נפש נוספות. בשנים האחרונות אנו עדים גם לעלייה במקרי פוסט טראומה בקרב חיילים משוחררים, נפגעי פעולות טרור ונפגעי אלימות על כל גווניה – בכלל המגזרים.

לאור כל זאת, בנק הפועלים באמצעות קרן פועלים בקהילה באגף לבנקאות חברתית בחר כי התערוכה השנה תוקדש למען המתמודדים עם מגבלה נפשית ולהעלאת הנושא לסדר היום, כשכל ההכנסות מהמכירות בתערוכה יועברו ל-"אנוש" – העמותה הישראלית לבריאות הנפש. האמנים יקבלו 25% מהמכירות.
אנוש הוא הארגון המוביל והגדול בישראל המעניק שירותי מניעה, טיפול ושיקום פורצי דרך על פי תפיסה מקצועית מוכוונת טראומה והחלמה לאוכלוסייה הכללית, לאנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית ובני משפחותיהם ולבני נוער ולצעירים. העמותה פועלת בפריסה ארצית ומעניקה שירות לכ-16 אלף מתמודדים עם מגבלה נפשית ב-85 מרכזי פעילות ולאלפי בני משפחה
כבר מיומה הראשון של המלחמה, אנוש פועלת במקומות רבים בהם נדרשת המומחיות שלה. כארגון הפרוס בכל רחבי הארץ וערוך לעבודה בחירום התאימה אנוש מיידית את עבודת הצוותים למתן מענים לאלפי המתמודדים ובני משפחותיהם במגזרים השונים והובילה מהלכים לקהל הרחב ולאוכלוסיות ממוקדות בהתמודדות עם טראומה כולל פוסט טראומה על רקע צבאי.
כמדי שנה, הבנק פותח את שעריו ומזמין את הציבור הרחב לתערוכת האמנות הגדולה בישראל המוצגת על גבי 6 הקומות בבניין ההנהלה המרכזית של בנק הפועלים בתל אביב, להצטרף אל מאות האמנים אשר תרמו מפרי יצירתם לבוא וליהנות מתערוכה איכותית ומשמעותית.
כמו כן, "אמנות ישראלית" תציע השנה 'חנות מוזיאון' שתפעל לאורך ארבעת ימי התערוכה ויוצעו בה פריטים למכירה של המותג R U OK? של עמותת אנוש, כגון: חולצות, כובעים, מחזיק מפתחות וצמיד. חנות המוזיאון בתערוכה גם תמכור גלילי אמנות עם הדפסי אמנות מיוחדים של סטודיו כנפיים – עושים אמנות.
התערוכה תהיה פתוחה לקהל הרחב במוצ"ש 3.2.24 בין השעות: 19:00-22:00 ובימים ראשון – שני 4-5.2.24 בין השעות: 17:00-20:00 בבניין ההנהלה של בנק הפועלים ברחוב יהודה הלוי 63 ת"א. לפרטים מלאים באתר: https://www.artpoalim.co.il
לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם איתן אטיאס, מחזיק תיק בנק הפועלים במשרדו של רן רהב, יועץ מיוחד לבנק הפועלים בטל. 03.7188555 או לרן רהב.